Intrebari frecvente 
Epilarea definitiva SHR este un procedeu prin care parul este eliminat de pe corp prin utilizarea tehnologiei SHR, astfel ca firul de par tratat cu succes nu mai creste niciodata. La fiecare tratament se distrug in medie 10-30% din firele de par din zona tratata. De ce nu toate? Pentru ca nu toate firele de par sunt in faza de crestere activa, si deci nu pot fi distruse.

Firele odata distruse, nu mai cresc, dar in zona tratata vor mai aparea alte fire de par, cele care au fost inactive in momentul tratamentului. Pentru a le trata si pe acestea este nevoie de sedinte repetate.

Factorii care determina numarul de sedinte sunt, printre altii: zona tratata (procentul de fire de par aflate in faza de crestere activa variaza in functie de zona), textura parului, frecventa tratamentelor, culoarea pielii si a parului, istoricul epilarilor anterioare, precum si diverse conditii medicale.
- metoda permanenta, rapida, eficienta si fara durere de indepartare a parului de pe orice parte a corpului;
- indeparteaza toate tipurile de par;
- poate fi efectuata pe toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea bronzata;
- rezultatele sunt vizibile inca de la prima sedinta;
- nu prezinta riscuri.
Aria ce urmeaza a fi tratata nu trebuie epilata cu ceara sau prin smulgere cu cel putin 4 saptamani inainte de tratament. Epilarea cu ceara smulge radacina foliculului pilos, caz in care tratamentul de epilare definitiva SHR nu mai are pe ce sa actioneze.

Astfel, cu cat intervalul dintre ultima epilare cu ceara si tratamentul de epilare definitiva este mai mare, cu atit este mai bine. Intre sedinte se va folosi doar rasul sau tunsul parului din zona tratata.

Este indicata evitarea expunerii la soare cu cateva saptamani inainte de tratament, precum si pe toata durata tratamentului. Daca tratamentul implica zone expuse la soare in mod curent (fata, gambe etc.) este recomandata folosirea unei creme protectoare cu factor de protectie cat mai ridicat.

Este indicat ca zona tratata sa fie tunsa la zero sau rasa cu lama (cu aprox. 24h inainte), astfel incat firul de par sa fie cat mai scurt.

Intr-un interval de 1 - 4 saptamani de la tratament, firele de par tratate incep sa cada, fiind definitiv eliminate din tegument.
In general este nevoie de minim 4 - 6 sedinte la un interval de 4 - 8 saptamani, dar acest lucru depinde de mai multi factori: tipul firului de par si grosimea lui, tipul de piele, precum si reactia fiecarei persoane la tratament.
Local, pielea poate reactiona la tratament prin inrosire sau usor edem (umflatura), simptome care dispar in cateva ore. Daca intensitatea tratamentului de epilare definitiva este foarte mare sau pielea este foarte sensibila, aceste efecte pot persista cateva zile si sunt cunoscute sub denumirea de flictene (inrosiri locale), acestea fiind singurele efecte secundare.
Exista urmatoarele contraindicatii: sarcina, utilizarea de retinoizi, consumul unor medicamente fotosensibilizante (unele antibiotice, antidepresive, anxiolitice, antiinflamatorii nesteroidiene si steroidiene), utilizarea de retinoizi sistemici sau topici in ultimele sase saptamani, antecedente de cicatrizare defectuoasa (cicatrici keloide), diabet, hipertensiune necontrolata, cancer (in particular cancer de piele), boli de inima, epilepsie, sensibilitate la lumina, afectiuni inflamatorii sau infectii ale pielii (inclusiv herpes simplex) in zona tratata, prezenta de nevi, tatuaje, machiaj semi-permanent in zona tratata, boli fotosensibile: ex. lupus eritematos, vitiligo.